Zázvorové diamanty
Doplňte tento rok svoje vianočné tradičné pečivo o tieto skvelé diamanty. Je to francúzska klasika, ktorá skvelo chutí sama. Dokonalá je aj s pridaním napríklad zázvoru, tak ako to uvádzam v recepte. Zázvor pokojne obmeňte za sušené brusnice alebo dajte aj zázvor aj brusnice ako to robíme my v našom vianočnom mixe. Tá chuť masla je božská! Je to naozaj jednoduchý recept, ktorý bude baviť aj vašich drobcov.
Ingrediencie
Čas prípravy
Náročnosť
1. Zmiešajte všetky sypké suroviny spolu s maslom.
TIP Ideálne si maslo nakrájať na menšie kusy. Mixér sa menej potrápi a bude to rýchlejšie. Miešajte nadstavcom - lopatka.
2. Pridajte vajíčko a premiešajte. Na záver primiešajte do cesta zázvor.
3. Z cesta vytvarujte rovnomerné valčeky o priemere cca 4cm. Valčeky dajte schladiť.
4. Po vychladení potrite valčeky vajíčkom a obaľte v kryštálovom cukre. Krájajte na rovnomerné kolieska cca 0,5 - 0,8cm.
TIP Využite krájač na chlieb, budú dokonalé.
5. Kolieska rozložte na plech s papierom na pečenie alebo na silikónovú podložku s dostatočnými rozostupmi. Pečte na 180°C cca 15 minút.
TIP Na silikónovej podložke sa vám neroztečú a udržia si pekný tvar. Silikónovú podložku kúpite na www.cukrarskepomocky.sk kód 461. Silikónová podložka by v domácnosti šikovnej cukrárky nemala chýbať.
Bon appétit! Natacha
V prípade otázok mi píšte na natacha.pacal@gmail.com, cez náš fcb alebo instagram.
Piekli ste so mnou?
Potešíte ma označením vo Vašej storke na sociálnych sieťach.
Instagram: natacha_pacal_patisserie
Facebook: Natacha Pacal patisserie_official