close
shopping_basket

Váš košík

close

Zázvorové diamanty

Doplňte tento rok svoje vianočné tradičné pečivo o tieto skvelé diamanty. Je to francúzska klasika, ktorá skvelo chutí sama. Dokonalá je aj s pridaním napríklad zázvoru, tak ako to uvádzam v recepte. Zázvor pokojne obmeňte za sušené brusnice alebo dajte aj zázvor aj brusnice ako to robíme my v našom vianočnom mixe. Tá chuť masla je božská! Je to naozaj jednoduchý recept, ktorý bude baviť aj vašich drobcov. 

Ingrediencie

250g
Hladká múka
100g
Práškový cukor
4g
Soľ
200g
Maslo
1ks
Vajíčko
80g
Kandizovaný zázvor
podľa potreby
Vajíčko na potretie
podľa potreby
Kryštálový cukor

Čas prípravy

25 minút

Náročnosť

 

1. Zmiešajte všetky sypké suroviny spolu s maslom.

TIP Ideálne si maslo nakrájať na menšie kusy. Mixér sa menej potrápi a bude to rýchlejšie. Miešajte nadstavcom - lopatka. 

2. Pridajte vajíčko a premiešajte. Na záver primiešajte do cesta zázvor. 

3. Z cesta vytvarujte rovnomerné valčeky o priemere cca 4cm. Valčeky dajte schladiť.

4. Po vychladení potrite valčeky vajíčkom a obaľte v kryštálovom cukre. Krájajte na rovnomerné kolieska cca 0,5 - 0,8cm.

TIP Využite krájač na chlieb, budú dokonalé.

5. Kolieska rozložte na plech s papierom na pečenie alebo na silikónovú podložku s dostatočnými rozostupmi. Pečte na 180°C cca 15 minút. 

TIP Na silikónovej podložke sa vám neroztečú a udržia si pekný tvar. Silikónovú podložku kúpite na www.cukrarskepomocky.sk kód 461. Silikónová podložka by v domácnosti šikovnej cukrárky nemala chýbať.  

Bon appétit! Natacha

V prípade otázok mi píšte na natacha.pacal@gmail.com, cez náš fcb alebo instagram. 

 

 

 

Piekli ste so mnou?

Potešíte ma označením vo Vašej storke na sociálnych sieťach.

Instagram: natacha_pacal_patisserie

Facebook: Natacha Pacal patisserie_official