Vianočná roláda
Z vianočnej sa veľmi rýchlo stane roláda k nedeľnej kávičke. Len ju inak ozdobíte. Fantázií sa medze nekladú. Je chutná a svieža.
Ingrediencie
Čas prípravy
Náročnosť
Všetky suroviny si pripravte izbovej teploty!
1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame s kryštálovým cukrom a šlaháme do peny.
TIP Hmota by mala zhustnúť, zväčší svoj objem a bude bielšia.
2. Do vyšlahanej peny pridáme 3 lyžice vriacej vody a premiešame cca 15 sekúnd.
3. Na 2-3 krát primiešame hladkú múku a kukuričný škrob.
4. Do zmesi jemne primiešame pevne vyšlahané bielka. Hotové cesto nalejeme na plech 30x40cm s papierom na pečenie. Pečieme na 180°C cca 12minút.
5. Upečené cesto necháme pár minút vychladnúť, aby sme si ho vedeli chytiť a prehodíme ho na čistý papier na pečenie alebo utierky. Strhneme papier na ktorom sa to pieklo a roládu zatočíme.
6. Pripravíme si do mixéra 150g šlahačky, 50g práškového cukru a 250g mascarpone a vyšlaháme do krému.
TIP Ak máte, tak pridajte vanilku.
7. Cesto odtočíme a natrieme ho džemom. Kľudne môžete dovnútra pridať aj ovocie. A natrite mascarpone krémom. Roládu opäť stočte.
8. Vyšlahajte 100g šlahačky so 100g mascarpone a obtrite roládu z vonkajsej strany. Doozdobujte podľa príležitosti.
Bon appétit! Natacha
V prípade otázok píšte mi na natacha.pacal@gmail.com, cez náš fcb alebo instagram.
Piekli ste so mnou?
Potešíte ma označením vo Vašej storke na sociálnych sieťach.
Instagram: natacha_pacal_patisserie
Facebook: Natacha Pacal patisserie_official