close
shopping_basket

Váš košík

close

Vianočná roláda

Z vianočnej sa veľmi rýchlo stane roláda k nedeľnej kávičke. Len ju inak ozdobíte. Fantázií sa medze nekladú. Je chutná a svieža. 

Ingrediencie

4ks
Vajíčka
130g
Kryštálový cukor
3 pol. lyž.
Vriaca voda
75g
Hladká múka
45g
Kukuričný škrob
Podľa potreby
Domáci džem
150g
Šlahačka min. 33%
50g
Práškový cukor
250g
Mascarpone
100g
Šlahačka min.33%
100g
Mascarpone

Čas prípravy

Do 60minút aj s pečením

Náročnosť

 

Všetky suroviny si pripravte izbovej teploty!

1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame s kryštálovým cukrom a šlaháme do peny. 

TIP Hmota by mala zhustnúť, zväčší svoj objem a bude bielšia. 

2. Do vyšlahanej peny pridáme 3 lyžice vriacej vody a premiešame cca 15 sekúnd. 

3. Na 2-3 krát primiešame hladkú múku a kukuričný škrob.

4. Do zmesi jemne primiešame pevne vyšlahané bielka. Hotové cesto nalejeme na plech 30x40cm s papierom na pečenie. Pečieme na 180°C cca 12minút. 

5. Upečené cesto necháme pár minút vychladnúť, aby sme si ho vedeli chytiť a prehodíme ho na čistý papier na pečenie alebo utierky. Strhneme papier na ktorom sa to pieklo a roládu zatočíme. 

6. Pripravíme si do mixéra 150g šlahačky, 50g práškového cukru a 250g mascarpone a vyšlaháme do krému. 

TIP Ak máte, tak pridajte vanilku. 

7. Cesto odtočíme a natrieme ho džemom. Kľudne môžete dovnútra pridať aj ovocie. A natrite mascarpone krémom. Roládu opäť stočte. 

8. Vyšlahajte 100g šlahačky so 100g mascarpone a obtrite roládu z vonkajsej strany. Doozdobujte podľa príležitosti. 

Bon appétit! Natacha  

V prípade otázok píšte mi na natacha.pacal@gmail.com, cez náš fcb alebo instagram. 

 

 

Piekli ste so mnou?

Potešíte ma označením vo Vašej storke na sociálnych sieťach.

Instagram: natacha_pacal_patisserie

Facebook: Natacha Pacal patisserie_official