Francúzski finančníci - FINANCIERS
Tento recept je na typické drobné francúzske pečivo, na ktorého výrobu sa používa „vypečené“ maslo, ktoré pridáva pečivku extra orieškovú chuť. Pečie sa v menších hranatých formičkách, ktoré pripomínajú tvar tehličky zlata, vďaka čomu dostali názov „financier“. Podľa inej legendy získali tento názov vďaka popularite vo významnej parížskej finančnej štvrti. Každopádne je to dobrota, ktorú určite treba vyskúšať.
Ingrediencie
Čas prípravy
Náročnosť
Do hrnca dáme maslo, ktoré pri vysokej teplote necháme roztopiť. Za stáleho miešania necháme zafarbiť do hnedej farby. Ako náhle maslo jemne zhnedne, odstavíme zo zdroja tepla, precedíme a necháme mierne vychladnuť.
Do misky si nasypeme mandľovú múku, hladkú múku, práškový cukor a všetky sypké ingrediencie spolu zmiešame.
Do sypkej zmesi pridáme maslo, postupne pridáme vyšľahané bielka a dôkladne vymiešame.
Toto pečivo sa štandardne pečie vo forme ktorá má tvar tehličky zlata, ale môžete použiť akúkoľvek, ktorá bude na dve zahryznutia, a bude sa vám páčiť J
Ja ich pečiem v silikónovej forme na eclair z ktorej mi vyjde 8 ks. Formu si vymastím a pečiem na teplote 170 stupňov 20 minút.
Piekli ste so mnou?
Potešíte ma označením vo Vašej storke na sociálnych sieťach.
Instagram: natacha_pacal_patisserie
Facebook: Natacha Pacal patisserie_official