close
shopping_basket

Váš košík

close

Flan vanille

Francúzi nie sú fanúšikmi cheesecakov, ale ja som si pre nás pripravila Francúzku klasiku Flan vanille, ktorá sa vizuálne naň podobá. Ak ste milovníkmi vanilkového pudingu, tak tento recept je pre Vás ako stvorený. 

Ingrediencie

2 x
chladené lístkové cesto
0,75 l
plnotučného mlieka
2 ks
vanilkového struku
3 ks
žĺtok
2 ks
vajíčka
130 g
práškového cukru
75 g
kukuričného škrobu
0,3 l
smotany na šľahanie min. 30%

Čas prípravy

Náročnosť

POSTUP:

Budete potrebovať formu 20cm, výška 8cm.


Lístkové cesto rozbaľte, NEVAĽKAJTE HO. Lístkové cesto si vyrežeme do formy. Pásy na obvod ráfika a kruh na spodok. Cesto zaťažíme ryžou obalenou vo fólií alebo v papieri na pečenie. Dáme do rúry s ventilátorom na 140°C a 30minút. Medzitým si pripravíme krém. Dáme zohriať mlieko s vyškrabanou vanilkou. V miske zmiešame žľtka a vajíčka s cukrom do biela. Následne primiešame kukuričný škrob a opäť premiešame. Mimo ohňa nalejeme zohriaté mlieko na vajíčkovú zmes, premiešame a zmes vrátime na oheň. Varíme, neustále miešame a varíme do zhustnutia. Po uvarení prikryjeme fóliou. Z upečeného cesta vyberieme ryžu a nalejeme až po vrch uvarený krém. Flan vrátime do rúry a pečieme na teplote 190°C ďalších 30minút. Flan po vybratí z rúry nechajte vychladnúť a potom ho dajte minimálne na 4 hodiny do chladničky. Flan sa konzumuje vychladený.

Tip - rúru si prestavte na vyššiu teplotu hneď po vybratí cesta.