Citrónové tartalettky
Kombináciu kyslosti a sladkosti Francúzi milujú.
Vyskúšate tuto kombináciu aj vy?
Ingrediencie
Čas prípravy
Náročnosť
Postup:
Roztopte si bielu čokoládu a potrite vnútro tartaletiek. V hrnci na slabšom ohni zohrejte šťavu s cukrom. Do roztopenia cukru. Pridajte vajíčka zmiešané so škrobom a stále miešajte. Varíte zmes až do zhustnutia, vypnite ju a prepasírujte cez sitko. V prípade, že tam máte kúsky upečených vajec, tak ste to varili príliš dlho, príliš na silnom ohni alebo zle miešali. Pridajte maslo a vymiešajte to ideálne ponorným mixérom. Nalejte zmes do pripravených tartaletiek. Dajte do chladu, aby vám citrónový krém stuhol minimálne 1 hodinu. Po vychladnutí môžete tartaletky dozdobiť iba ovocím alebo ako francúzi bielkovým snehom. Bielka dajte šľahať. Keď už začnú peniť, tak postupne pridávajte cukor a šľahajte až do pevného snehu. Sneh si prehoďte do cukrárskeho sáčku a nastriekajte tartaletky podľa vašej fantázie. Na záver sneh už len opáľte flambovacou pištolou a tartaletky sú hotové.
množstvo: 25 kusov
Bon appétit!