close
shopping_basket

Váš košík

close

Citrónové tartalettky

Kombináciu kyslosti a sladkosti Francúzi milujú.

Vyskúšate tuto kombináciu aj vy? 

Ingrediencie

...
Tartalettky
x
tartalettky
x
biela čokoláda na potretie tartalettiek
__________
____________________________________________
...
Náplň
125 g
citrónovej šťavy
60-80 g
práškového cukru podľa chuti
3 ks
vajíčok
10 g
kukuričného škrobu
60 g
masla
__________
______________________________________________________
...
Bielkový sneh
z 2 vajec
bielka
100 g
kryštálového cukru

Čas prípravy

Náročnosť

Postup:

Roztopte si bielu čokoládu a potrite vnútro tartaletiek. V hrnci na slabšom ohni zohrejte šťavu s cukrom. Do roztopenia cukru. Pridajte vajíčka zmiešané so škrobom a stále miešajte. Varíte zmes až do zhustnutia, vypnite ju a prepasírujte cez sitko. V prípade, že tam máte kúsky upečených vajec, tak ste to varili príliš dlho, príliš na silnom ohni alebo zle miešali. Pridajte maslo a vymiešajte to ideálne ponorným mixérom. Nalejte zmes do pripravených tartaletiek. Dajte do chladu, aby vám citrónový krém stuhol minimálne 1 hodinu. Po vychladnutí môžete tartaletky dozdobiť iba ovocím alebo ako francúzi bielkovým snehom. Bielka dajte šľahať. Keď už začnú peniť, tak postupne pridávajte cukor a šľahajte až do pevného snehu. Sneh si prehoďte do cukrárskeho sáčku a nastriekajte tartaletky podľa vašej fantázie. Na záver sneh už len opáľte flambovacou pištolou a tartaletky sú hotové.

množstvo: 25 kusov


Bon appétit!