Churros

Churros – tradičná španielska pochúťka, ktorú zvládnete pripraviť rýchlo a jednoducho v najrôznejších tvaroch. Fantázii sa medze nekladú – vyskúšajte srdiečkové na Valentína, zajačikov na Veľkú noc alebo klasické tyčinky.
Ingrediencie
Čas prípravy
Náročnosť
Postup na churros:
-
Príprava papiera na pečenie
Vystrihni si menšie štvorce alebo pásy z papiera na pečenie. Budú slúžiť ako podložka na tvarovanie cesta. -
Príprava cesta
Vodu, maslo, soľ a cukor priveď na miernom ohni k varu. Dávaj pozor, aby sa maslo dobre rozpustilo.
Odstav z ohňa a prisyp múku. Miešaj, kým sa cesto neprestane lepiť na boky hrnca. Nechaj trochu vychladnúť.
Potom do cesta postupne zapracuj vajcia, až kým nebude hladké a lesklé. -
Tvarovanie zajačikov
Cesto prelož do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou. Na vystrihnuté kúsky papiera nastriekaj tvary zajačikov – podľa vlastnej fantázie alebo klasické churros v tvare paličky. -
Vyprážanie
V hrnci alebo fritéze rozohrej olej na 170 – 180 °C. Vlož doň zajačikov aj s papierom. Po chvíli sa papier oddelí a môžeš ho vybrať. Churros smaž do zlatista. -
Čokoládová omáčka
Smotanu na šľahanie zohrej tesne pod bod varu. Nalej ju na nasekanú čokoládu a miešaj, kým sa čokoláda nerozpustí. (Tajný tip: rada kombinujem horkú a mliečnu čokoládu.) -
Podávanie
Zajačikov obaľuj v škoricovom cukre a servíruj ich s čokoládovou omáčkou. Churros výborne chutí aj s Nutellou či džemom.Videopostup s ďalšími tipmi nájdeš na mojom Instagrame.
Bon appétit!
Natacha a Émilie
Použitá špička: JEM 1J
KL kávová lyžička
PL polievková lyžica