close
shopping_basket

Váš košík

close

Churros

Churros – tradičná španielska pochúťka, ktorú zvládnete pripraviť rýchlo a jednoducho v najrôznejších tvaroch. Fantázii sa medze nekladú – vyskúšajte srdiečkové na Valentína, zajačikov na Veľkú noc alebo klasické tyčinky.

Ingrediencie

250 ml
voda
50 g
maslo
1 PL
kryštálový cukor
0,25 KL
soľ
150 g
hladká múka
2 ks
vajíčko
100 g
horká čokoláda
100 g
smotana na šlahanie

Čas prípravy

60 minút

Náročnosť

Postup na churros:

  1. Príprava papiera na pečenie
    Vystrihni si menšie štvorce alebo pásy z papiera na pečenie. Budú slúžiť ako podložka na tvarovanie cesta.

  2. Príprava cesta
    Vodu, maslo, soľ a cukor priveď na miernom ohni k varu. Dávaj pozor, aby sa maslo dobre rozpustilo.
    Odstav z ohňa a prisyp múku. Miešaj, kým sa cesto neprestane lepiť na boky hrnca. Nechaj trochu vychladnúť.
    Potom do cesta postupne zapracuj vajcia, až kým nebude hladké a lesklé.

  3. Tvarovanie zajačikov
    Cesto prelož do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou. Na vystrihnuté kúsky papiera nastriekaj tvary zajačikov – podľa vlastnej fantázie alebo klasické churros v tvare paličky.

  4. Vyprážanie
    V hrnci alebo fritéze rozohrej olej na 170 – 180 °C. Vlož doň zajačikov aj s papierom. Po chvíli sa papier oddelí a môžeš ho vybrať. Churros smaž do zlatista.

  5. Čokoládová omáčka
    Smotanu na šľahanie zohrej tesne pod bod varu. Nalej ju na nasekanú čokoládu a miešaj, kým sa čokoláda nerozpustí. (Tajný tip: rada kombinujem horkú a mliečnu čokoládu.)

  6. Podávanie
    Zajačikov obaľuj v škoricovom cukre a servíruj ich s čokoládovou omáčkou. Churros výborne chutí aj s Nutellou či džemom. 

     

    Videopostup s ďalšími tipmi nájdeš na mojom Instagrame.

 

Bon appétit!

                   Natacha a Émilie

 

Použitá špička: JEM 1J

KL kávová lyžička

PL polievková lyžica