Karamelový srdiečkový veterník
Potešte svoju polovičku srdiečkovou verziou.
Jeho príprava je náročnejšia, a tak craquelin, puding a karamel si urobte deň vopred.
Ingrediencie
Čas prípravy
Náročnosť
POSTUP:
Craquelin:
Všetky suroviny zmiešajte pomocou lopatky. Vyvaľkajte na 2mm medzi dva papiere na pečenie. Dajte zachladiť do chladničky. Po vybratí z chladničky odlepte papiere na pečenie a vyrežte srdiečka pomocou vykrajovátka. Vaše srdiečko z craquelin by malo byť trošku väčšie ako to nastriekané z odpaľovanej hmoty.
Odpaľovaná hmota:
Do hrnca si dajte vodu, mlieko, maslo, štipku soli a práškový cukor. Varte iba do prvého zovretia. Ihneď mimo ohňa prisypte preosiatu múku, a premiešajte do spojenia. Vráťte späť na oheň a cca 2 minúty stálym miešaním vysušujte hmotu. Následne hmotu dajte miešať. Vajíčka pridávajte až keď sa Vám už z hmoty neparí. Vajíčka pridávate postupne. Vždy až keď sa predošlé zapracujú do hmoty. Zmes nesmie byť ani príliš hutná ani príliš tekutá. Striekajte požadovaný tvar. Piekla som ich s ventilátorom na 190°C 30min., cca 5 minút som ich ešte nechala vo vypnutej, pootvorenej rúre.
Vanilkový puding:
Uvarte klasicky puding. Dajte zohriať 2/3 mlieka s cukrom, v zvyšnom mlieku premiešajte pudingový prášok. Po zohriatí mlieka, pridajte zvyšnú 1/3 a varte do pudingovej hustoty. Neustále miešajte, aby sa vám nepripálil. Časť si nalejte do pohárov a skonzumujete ako puding a zvyšok použijete do vanilkovej šľahačky.
Karamel pomer 1:1:
Na miernom ohni zohrievajte cukor. Keď vám karamel skaramelizuje do požadovanej farby, vypnite ho a postupne pridávajte smotanu na šľahanie. Miešajte až dokým sa vám to nespojí do hladkého karamelu. Nechajte ho vychladnúť v izbovej teplote, nedávajte ho do chladničky. Bude príliš tuhý.
Karamelová šľahačka:
Vyšľahajte šľahačku spolu s cukrom, keď je šľahačka cca na 75% vyšľahaná, tak začnite pridávať karamel a došľahajte. Pozor, aby ste neprešľahali šľahačku. Ide naozaj o sekundy!
Vanilková šľahačka:
Premiešajte si vanilkový puding, aby bol hladký a zohrial sa. Následne začnite šľahať šľahačku spolu s cukrom, keď je šľahačka cca na 75% vyšľahaná, tak začnite pridávať puding a došľahajte. Pozor, aby ste neprešľahali šľahačku. Ide naozaj o sekundy!
Postup ako vyskladať srdiečko:
Upečené srdiečka prerežte spodnú časť natrite karamelom nastriekajte vanilkovú šľahačku následne na ňu karamelovú šľahačku na vrch položte vrchnú časť.