close
shopping_basket

Váš košík

close

Karamelový srdiečkový veterník

Potešte svoju polovičku srdiečkovou verziou. 
Jeho príprava je náročnejšia, a tak craquelin, puding a karamel si urobte deň vopred. 

Ingrediencie

...
Craquelin
60 g
hladká múka
50 g
mäkké maslo
60 g
hnedý cukor
___________
____________________________________________
...
Odpaľovaná hmota
125 ml
voda
31 ml
mlieko
62 g
maslo
12 g
práškový cukor
93 g
polohrubá múka
110g-2ks
vajíčka
štipka
soli
__________
____________________________________________
...
Vanilkový puding
0,5 l
mlieko
1 bal.
vanilkový puding
3 pol. lyž.
kryštálový cukor
__________
____________________________________________
...
Karamel pomer 1:1
150 g
kryštálový cukor
150 g
smotana na šľahanie
__________
____________________________________________
...
Karamelová šľahačka
400 g
smotana na šľahanie
x
karamel podľa chuti
x
práškový cukor podľa chuti
__________
____________________________________________
...
Vanilková šľahačka
400 g
smotana na šľahanie
x
puding podľa chuti
x
práškový cukor podľa chuti

Čas prípravy

Náročnosť

POSTUP:

Craquelin:

Všetky suroviny zmiešajte pomocou lopatky. Vyvaľkajte na 2mm medzi dva papiere na pečenie.  Dajte zachladiť do chladničky. Po vybratí z chladničky odlepte papiere na pečenie a vyrežte srdiečka pomocou vykrajovátka. Vaše srdiečko z craquelin by malo byť trošku väčšie ako to nastriekané z odpaľovanej hmoty. 

 

Odpaľovaná hmota:

Do hrnca si dajte vodu, mlieko, maslo, štipku soli a práškový cukor. Varte iba do prvého zovretia. Ihneď mimo ohňa prisypte preosiatu múku, a premiešajte do spojenia.  Vráťte späť na oheň a cca 2 minúty stálym miešaním vysušujte hmotu.  Následne hmotu dajte miešať. Vajíčka pridávajte až keď sa Vám už z hmoty neparí. Vajíčka pridávate postupne. Vždy až keď sa predošlé zapracujú do hmoty.  Zmes nesmie byť ani príliš hutná ani príliš tekutá. Striekajte požadovaný tvar.  Piekla som ich s ventilátorom na 190°C 30min., cca 5 minút som ich ešte nechala vo vypnutej, pootvorenej rúre. 

 

Vanilkový puding:

Uvarte klasicky puding. Dajte zohriať 2/3 mlieka s cukrom, v zvyšnom mlieku premiešajte pudingový prášok.  Po zohriatí mlieka, pridajte zvyšnú 1/3 a varte do pudingovej hustoty. Neustále miešajte, aby sa vám nepripálil.  Časť si nalejte do pohárov a skonzumujete ako puding a zvyšok použijete do vanilkovej šľahačky. 

 

Karamel pomer 1:1:

Na miernom ohni zohrievajte cukor. Keď vám karamel skaramelizuje do požadovanej farby, vypnite ho a postupne pridávajte smotanu na šľahanie.  Miešajte až dokým sa vám to nespojí do hladkého karamelu. Nechajte ho vychladnúť v izbovej teplote, nedávajte ho do chladničky. Bude príliš tuhý. 

 

Karamelová šľahačka:

Vyšľahajte šľahačku spolu s cukrom, keď je šľahačka cca na  75% vyšľahaná, tak začnite pridávať karamel a došľahajte.  Pozor, aby ste neprešľahali šľahačku. Ide naozaj o sekundy!

 

Vanilková šľahačka:

Premiešajte si vanilkový puding, aby bol hladký a zohrial sa. Následne začnite šľahať šľahačku spolu s cukrom, keď je šľahačka cca na  75% vyšľahaná, tak začnite pridávať puding a došľahajte.   Pozor, aby ste neprešľahali šľahačku. Ide naozaj o sekundy!

 

Postup ako vyskladať srdiečko:

Upečené srdiečka prerežte spodnú časť natrite karamelom nastriekajte vanilkovú šľahačku následne na ňu karamelovú šľahačku na vrch položte vrchnú časť.