close
shopping_basket

Váš košík

close

Valentínske srdce

„Milujem Bretónske sušienky! A najviac na nich zbožňujem, aké efektné a pritom rýchle dezerty sa z nich dajú pripraviť. Sú chrumkavé, maslové a dokonale sa hodia ako základ pre rôzne druhy krémov, ovocia a iných ingrediencií. Ak hľadáte inšpiráciu na niečo sladké, no nemáte veľa času, tento jednoduchý recept vás určite nesklame.“

Ingrediencie

40 g
žľtka
80 g
kryštálový cukor
100 g
maslo
130 g
hladká múka
7 g
kypriaci prášok
štipka
soľ
300 g
smotana na šlahanie min. 33%
50 g
mascarpone
50 g
práškový cukor
štipka
vanilka
60 g
pistáciová pasta
štipka
pistácie
125 g
mix ovocia

Čas prípravy

60 minút

Náročnosť

Sablé breton 

1. Vymiešaj žĺtka s cukrom, pridaj zmäknuté maslo. 

2. Prisyp preosiate suché suroviny a vypracuj cesto. 

3. Vyvaľkaj na hrúbku 1 cm. 

4. Peč pri teplote 160 °C s ventilátorom cca 16 - 18 minút. 

 

Mascarpone šlahačka 

1. Všetky suroviny vyšlahaj do nadýchanej šlahačky. 

 

Dokončenie

1. Šlahačku si daj do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.

2. Pomocou troškou šlahačky prilep srdiečko na podložku. 

3. Začni zdobiť šlahačkou, následne na stred daj pistáciovú pastu a dozdob ľubovoľným ovocím. 

 

Bon appétit želá Natacha!

Videopostup nájdeš na mojom instagrame. 

 

Použitý inventár: Tart v tvare srdca KIT TARTE RING AMORE od značky SILIKOMART

Kúpiš na www.pastrymarket.sk