close
shopping_basket

Váš košík

close

Brownie

Brownie síce nie je francúzske, avšak Francúzi na Vianoce milujú veľa jedla. 
Tieto stromčekové brownie potešia nielen detské oko, ale aj to dospelácke. 

 

Ingrediencie

...
BROWNIE
180g
masla
140g
horkej čokolády 70%
3ks
vajcia
3g
soli
250g
hnedého cukru
120g
bezlepkovej alebo hladkej múky
____________
____________________________________________________
...
ŠĽAHANÁ GANACHE Z MLIEČNEJ ČOKOLÁDY
110g
mliečnej čokolády
____________
____________________________________________________
...
DEKORÁCIA
x
Rôzne cukrové posypy

Čas prípravy

Náročnosť

POSTUP:
Nad vodným kúpeľom si dajte roztopiť maslo spolu s horkou čokoládou. Vajíčka zmiešajte spolu s hnedým cukrom, a soľou. Do vajíčkovej zmesi pridajte roztopenú čokoládu. Na záver primiešajte múku.
Pečte na 180°C cca 30minút. Závisí samozrejme od hrúbky Vášho brownie. Dajte pozor, aby ste ho nepresušili.
Šľahaná ganache z mliečnej čokolády postup:
120g šľahačkovej smotany zohrejte v hrnci. Nalejte smotanu na čokoládu a miešajte do úplného spojenia. Na záver dolejte zvyšnú smotanu 100g a premiešajte. Ganache zakryte fóliou, a dajte na minimálne 6 hodín zachladiť. Ideálne si ju pripraviť deň vopred.
Ako urobiť stromček:
Brownie si nakrájajte na trojuholníky. Do každého pichnite paličku namočenú v roztopenej čokoláde. Vyšľahajte ganache, pripravte si ju do cukrárskeho sáčku. Striekajte ganache ľubovoľne na vaše stromčeky, a dozdobte podľa vašej fantázie. 



Dobrú chuť.