Brownie
Brownie síce nie je francúzske, avšak Francúzi na Vianoce milujú veľa jedla.
Tieto stromčekové brownie potešia nielen detské oko, ale aj to dospelácke.
Ingrediencie
Čas prípravy
Náročnosť
POSTUP:
Nad vodným kúpeľom si dajte roztopiť maslo spolu s horkou čokoládou. Vajíčka zmiešajte spolu s hnedým cukrom, a soľou. Do vajíčkovej zmesi pridajte roztopenú čokoládu. Na záver primiešajte múku.
Pečte na 180°C cca 30minút. Závisí samozrejme od hrúbky Vášho brownie. Dajte pozor, aby ste ho nepresušili.
Šľahaná ganache z mliečnej čokolády postup:
120g šľahačkovej smotany zohrejte v hrnci. Nalejte smotanu na čokoládu a miešajte do úplného spojenia. Na záver dolejte zvyšnú smotanu 100g a premiešajte. Ganache zakryte fóliou, a dajte na minimálne 6 hodín zachladiť. Ideálne si ju pripraviť deň vopred.
Ako urobiť stromček:
Brownie si nakrájajte na trojuholníky. Do každého pichnite paličku namočenú v roztopenej čokoláde. Vyšľahajte ganache, pripravte si ju do cukrárskeho sáčku. Striekajte ganache ľubovoľne na vaše stromčeky, a dozdobte podľa vašej fantázie.
Dobrú chuť.