Crème brûlée
Úplná klasika! Vyskúšajte recept podľa Natacha Pacal - ja osobne mám tento recept radšej s 1/2 smotany na šľahanie a 1/2 mlieka. Môže sa piecť aj kratšie vo vodnom kúpeli na 160°C cca 30 min. Poďme na to.
Ingrediencie
Čas prípravy
Náročnosť
POSTUP:
V miske zmiešame žĺtka s cukrom a vanilkou. V hrnci zohrejeme mlieko a smotanu. Cez sitko nalejeme na žĺtkovú zmes zohriate mlieko so smotanou a ihneď miešame. Nalejeme do pripravených ohňu vzdorných misiek. Pečieme na 100°C cca 45-50 minút. Nezabudnite, že po upečení sa stred musí ešte pri mykaní triasť. Misky odložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny.
Pred konzumáciou ich jemne cez sitko poprášime hnedým cukrom. Pištolou cukor roztopíme a postup ešte raz zopakujeme. Musí sa vám vytvoriť chrumkavá cukrová vrstva.
Bon appétit!
Piekli ste so mnou?
Potešíte ma označením vo Vašej storke na sociálnych sieťach.
Instagram: natacha_pacal_patisserie
Facebook: Natacha Pacal patisserie_official