close
shopping_basket

Váš košík

close

Crème brûlée

Úplná klasika! Vyskúšajte recept podľa Natacha Pacal - ja osobne mám tento recept radšej s 1/2 smotany na šľahanie a 1/2 mlieka. Môže sa piecť aj kratšie vo vodnom kúpeli na 160°C cca 30 min. Poďme na to. 

Ingrediencie

100g
vajec (cca 3-4 vajcia)
60g
kryštálového cukru
1ks
vanilkového struku
0,25l
mlieka
0,25l
smotany na šľahanie
na poprášenie
hnedý cukor

Čas prípravy

60 minút

Náročnosť

POSTUP:
V miske zmiešame žĺtka s cukrom a vanilkou. V hrnci zohrejeme mlieko a smotanu. Cez sitko nalejeme na žĺtkovú zmes zohriate mlieko so smotanou a ihneď miešame. Nalejeme do pripravených ohňu vzdorných misiek. Pečieme na 100°C cca 45-50 minút. Nezabudnite, že po upečení sa stred musí ešte pri mykaní triasť. Misky odložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny.

Pred konzumáciou ich jemne cez sitko poprášime hnedým cukrom. Pištolou cukor roztopíme a postup ešte raz zopakujeme. Musí sa vám vytvoriť chrumkavá cukrová vrstva.

Bon appétit!

 

 

 

Piekli ste so mnou?

Potešíte ma označením vo Vašej storke na sociálnych sieťach.

Instagram: natacha_pacal_patisserie

 

Facebook: Natacha Pacal patisserie_official