Pommes au four - zapečené jablká
Milujem rýchle a jednoduché recepty. Tento recept mi pripomína moju francúzsku babku Marie, ktorá mi tieto jablká často v detstve pripravovala.
Ingrediencie
Čas prípravy
Náročnosť
POSTUP:
Odrežte vrchy jabĺk. Z jabĺk odstráňte stred ideálne pomocou vykrajovača na to určeného. Pomocou vykrajovača vyrežte vnútro, aby ste mali čím plniť, a vytvorili tak miesto na plnenie. Ideálne, aby Vám jablká ostali vcelku.
Jablková plnka - kúsky jabĺk, ktoré Vám ostali si pokrájajte na menšie kúsky. Do nich pridajte trstinový cukor, lieskovce, lupienky mandlí, hrozienka s rumom, maslo a rozdrvené sušienky. Premiešajte, a naplňte jablká plnkou do plna. Vráťte na nich ich vrchy. Zvyšnú zmes dajte zapiecť do misiek.
Pečte v rúre na 180°C cca 20-25minút.
Jabĺčka sú najchutnejšie hneď po upečení, keď sú ešte teplé.
Tip: Môžete kľudne v recepte vynechať cukor, a pred podaním si jabĺčka poliať medom.
Výborné je aj do zmesi pridať škoricu, alebo čokoľvek iné, na čo mate v ten deň chuť.