Gaštanový likér
Ingrediencie
Čas prípravy
Náročnosť
1. Jemne zohrejte obe smotany.
2. V miske vyšľahajte žĺtky spolu s cukrom a vanilkou.
3. Zohriate smotany stiahnite z ohňa a prelejte k žĺtkovej zmesi. Vráťte na sporák a za stáleho miešania varte na teplotu 82 °C.
4. Odstavte z ohňa, pridajte kondenzované mlieko a opäť krátko varte, kým sa zmes pekne nespojí. Stále miešajte.
5. Stiahnite z ohňa a pridajte na kocky nakrájané gaštanové pyré. Následne všetko dôkladne rozmixujte ponorným mixérom a nechajte vychladnúť.
6. Do vychladnutej zmesi vlejte rum, dôkladne premiešajte a preceďte cez sitko priamo do fliaš.
7. Skladujte v chladničke a pred podávaním vždy fľašku pretrepte.
Poznámka: Z tejto dávky vyjdú dve fľaše likéru, keďže spotrebujem celé kondenzované mlieko aj celé balenie gaštanového pyré. Ja rada rozdávam darčeky a nemám rada, keď mi ostane polovica kondenzovaného mlieka otvorená. Tak preto robím takú dávku.