Orieškové guľky

Orieškové guličky: jednoduchá dobrota pre každého malého maškrtníka! Stačia vám len štyri suroviny a o pár minút máte hotovo, tak hurá do pečenia!
Ingrediencie
Čas prípravy
Náročnosť
Postup na guľky:
-
Pomletie keksov: Maslové keksy si môžeš pripraviť viacerými spôsobmi – buď ich vložíš do vrecúška a pomocou valčeka rozdrvíš, alebo ich pomelieš v kuchynskom robote so strúhadlovými nadstavcami či vo food processore.
-
Príprava zmesi: Do pomletých keksov pridaj mascarpone a dve polievkové lyžice Nutelly. Všetko dôkladne premiešaj, kým nevznikne hladká hmota. Nezabudni, že pri tom používaš čisté, umyté rúčky.
-
Tvarovanie guľôčok: Z hotovej zmesi si odváž 20-gramové kúsky. Do každého vlož jeden oriešok a v dlaniach vytvaruj guličku.
-
Chladenie: Z uvedeného množstva získaš približne 16 guličiek. Vlož ich do chladničky a nechaj chladiť najmenej 15 minút.
Dokončenie:
-
Roztopenie čokolády: Nad vodným kúpeľom si roztop čokoládu.
-
Dochutenie: Do roztopenej čokolády primiešaj lyžicu Nutelly. Ja som pridala lyžicu pasty z lieskových orechov, preto ich mám bielej farby.
-
Namáčanie a zdobenie: Vyber zachladené guličky z chladničky, zapichni do nich špáradlo a namáčaj ich do čokolády. Ihneď ich posyp drobnými kúskami lieskových orieškov.
Videopostup s radami a tipmi nájdeš na mojom Instagrame.
Bon appétit!
Natacha